مدیر عامل خانه تئاتر با اشاره به اینکه مطالبات هنرمندانی که در طول سالها با علاقه به فعالیتشان ادامه دادند باید رعایت شود گفت تامین امنیت شغلی اعضا خانه تئاتر تا زمانی که حرفه آنها به عنوان شغل پذیرفته نشود بیفایده است.
به گزارش خبرنگار مهر، گردهمایی هنرمندان خانه تئاتر بعد از ظهر دیروز شنبه هفتم فروردین با حضور حمید شاهآبادی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین مسافر آستانه مدیر مرکز هنرهای نمایشی و سید صادق موسوی مدیر تئاتر شهر در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
در این گردهمایی هنرمندان بسیاری چون آتیلا پسیانی، ایرج راد، محسن حسینی، رضا گوران، بهزاد فراهانی، کاظم هژیرآزاد، فریبا خادمی، سیاوش چراغیپور، ناهید مسلمی، علی بیغم، محمد یعقوبی، حسین کیانی، فریبا کامران، دکتر محمدرضا خاکی، محمد حاتمی، آروند دشتآرای و... حضور داشتند.
در ابتدای نشست بهزاد فراهانی رئیس انجمن بازیگران خانه تئاتر با اشاره به اینکه در جلسه قبل گردهمایی هنرمندان قرار بر این شده است که خواستهها و مطالبات هنرمندان به صورت مدون تنظیم شده و در اختیار معاون هنری وزارت ارشاد قرار گیرد 12 بندی را که نشان دهنده مطالبات اعضا خانه تئاتر بود اعلام کرد.
فراهانی درباره خواستههای هنرمندان گفت: حرفه تئاتر به عنوان یک شغل در وزارت کار شناخته شود. قرارداد شروع نمایشها باید قبل از شروع تمرینها بسته شود. حداقل 20درصد به مبلغ قرارداد تیپ افزوده شود. شیوه نامه حمایتی حذف شود و ملاک فقط قرارداد تیپ باشد. 20 درصد از مبلغ قراداد قبل از آغاز تمرینها پرداخت شود. چنانچه جلوی نمایشی به هر دلیل گرفته شود حتی اگر گروهی یک اجرا داشته باشد کل قرارداد گروه باید پرداخت شود.
وی افزود: اختصاص فروش گیشه باید بعد از پرداخت کامل مبلغ قراداد تیپ و فقط برای تشویق در نظر گرفته شود. بودجه تئاتر کشور باید حداقل دو برابر شود. ممیزی به صورت قانونمند درآید و تمرکز زدایی از تئاتر شهر برداشته شود.
فراهانی در ادامه صحبتهایش گفت: در 30 سال گذشته نیروهایی که آثار ما را ممیزی میکنند توانایی و اندیشه شناخت آثار هنری را ندارند. ممیزی آثار ما فردی و سلیقهای انجام میگیرد. طبیعی است که همه ما خط قرمزها را میشناسیم و به سنتهای عمیق مردم و مضامین قران احترام می گذاریم. ممیزی باید قانونمند اعمال شود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین مسئله تمرکز زدایی از تئاتر شهر نیز از اهمیت ویژه برخوردار است. چون تهران یکی از کلان شهرهای بزرگ است پس باید فرصت به سالنهای دیگری تئاتری هم داده شود. البته به شرط آنکه همانطور که از گروههای تئاتر شهر حمایت میشود از این گروهها حمایت شود. حدود 98 سالن قابل بهرهبرداری در تهران وجود دارد.
فراهانی ادامه داد: اگر برای آقای شاهآبادی این امکان وجود ندارد که بودجه تئاتر را افزایش دهد بهتر است این وظیفه را به افرادی که قادر به انجام آن هستند واگذار کند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی حتما نمایندگان ما هم هستند و میتوانند برای هنرمندان تئاتر کاری انجام دهند.
در ادامه این نشست ایرج راد، محمد یعقوبی، حسین کیانی و فراهانی که روی سن حضور داشتند از شاهآبادی و مسافر آستانه رئیس مرکز هنرهای نمایشی دعوت کردند تا در کنار آنها روی سن حضور داشته باشند.
ایرج راد مدیر عامل خانه تئاتر گفت: هنرمندان تئاتر با صبر و متانت در طول این سالها تلاش کردند با عشق و علاقه به کارشان ادامه دهند. چه زمانی که پولی وجود نداشت و چه زمانی که دستمزد دریافت می کردند. همه ما سالهای 57 و 58 را به خاطر داریم که مخاطبان دورتا دور تئاتر شهر را برای دریافت بلیت در صف میایستادند. کاش قدر این همه عشق و علاقه و فرهیختگی دانسته میشد.
وی ادامه داد: مدیرانی بودند که با عشق و علاقه کار می کردند اما با تغییر پستها ما با نیروهای غیر تخصصی روبرو شدیم. ولی ما بازهم صبوری کردیم. اما پس از سالها هنرمندان تئاتر حق و حقوق خود را میخواهند. دورانی وجود داشت که ما حتی گازوئیل برای گرم کردن خود نداشتیم اما با این وضعیت نابسامان با عشق به کارما ادامه می دادیم. چرا ما وزارت فرهنگ، هنر و ارشاد اسلامی نداریم. ویا چرا به عنوان یک شغل حرفه ما تعریف نمی شود. پس تامین امنیت شغلی هم در این وضعیت فایده ای ندارد.