چگونه یک واحد قنادی راهاندازی کنیم؟

بررسی یک شغل شیرین و اشتغالزا در گفتوگو با رئیس اتحادیه قنادان کشور
چگونه یک واحد قنادی راهاندازی کنیم؟


وقتی از قنادی سخن به میان میآید یاد شیرینیهای خوشمزه و رنگارنگ خشک و تر و سینیهای کیک تولد و جشنها میافــــتــــیم. گویی قنادی همان ویترینهای پــــرزرقوبــــرقــــی است که در کــــنار میــــدانها و خیابانهای پرتردد و اصلی شهر میبینیم. 
حرفه قنادی دارای مشاغل و رسته های متعددی است، که با وجود سختی ها و مشکلاتی که دارد با هنرمندی کسانی که در کنار شعلهها و فرهای پرحرارت مشغول به کار هستند به شغل شیرین تبدیل شده است.
در حال حاضر 35 هزار واحد قنادی در سراسر کشور مشغول کار هستند و با توجه به اهمیت این  شغل و میزان اشتغالزایی آن در سطح کشور با علی بهرهمند، رئیس اتحادیه قنادان کشور به گفتوگو نشستیم.
تاریخچه و نحوه راهاندازی واحد قنادی
رئیس اتحادیه قنادان کشور به تاریخچه  ایجاد اتحادیه صنف قنادان  تهران اشاره کرد و گفت : پس از شهریور 1320 و ایجاد اتحاد و یگانگی بین مردم عدهای از پیشكسوتان و ریشسفیدان صنف گردهم جمع آمده و لزوم اتحادیه را برای همگان تشریح نمودند و بدین ترتیب اولین پایهگذاری تشكل صنفی درسال 1324 بهعنوان سندیكا ایجاد گردید و سپس درسال 1325 اتحادیه تشكیل و تحت شماره 33 به ثبت رسید.
وی در ادامه و در پاسخ به این پرسش که هر قنادی برای دریافت مجوز از اتحادیه باید دارای چه متراژ فضا برای راهاندازی کسبوکارش باشد؟ گفت : اگر کار تولید شیرینی را انجام دهند، حداقل متراژ موردنیازشان 40متر است و اگر تنها فروش باشند یعنی صرفاً کار فروش شیرینی را انجام دهند و تولید شیرینی نداشته باشند، حداقل متراژ تعیینشده توسط اتحادیه قنادان 18متر است.وی صدور مجوز و پروانه کسب را منوط به این میزان از متراژ میداند. همچنین کارتهای بهداشت و تائید سلامت از دیگر گزینههای موردنیاز برای دریافت مجوز است.
 بهرهمند در ادامه و در مورد میزان سرمایه موردنیاز برای راهاندازی یک واحد قنادی خاطرنشان کرد: بستگی دارد هدف فرد سرمایهگذار فروش باشد یا تولید شیرینی اما در کمترین حالت میتوان این کار را با 50میلیون تومان آغاز کرد. این مبلغ حداقل سرمایهگذاری است و در صنف ما واحدهایی هستند که تا یک میلیارد سرمایهگذاری اولیه داشتهاند.
رستههای صنف قنادی و شرایط لازم
برای دایر کردن کسبوکار
رئیس اتحادیه قنادان کشو ر به رستههای که پروانه کسب دریافت میکنند اشاره کرد و گفت : بر اساس ماده ۲اتحادیه صنف قنادی در این اتحادیه صنفی برای ۱۱ رسته شغلی پروانه کسب صادرمی شودکه شامل رستهها و مشاغل ذیل است : قناد، شیرینی فروشی ، کافهقنادی، کارگاه شیرینی ، کیک یزدی پزی ، پشمک سازی ، سوهانپزی ، فروشنده لوازم قنادی و تزیینات سفره عقد، تولید زولبیا ، بامیه و گوش فیل، تولید شکلات ، کاکائو ، کاک، یوخه سازی ،گز، نوقا ، اریس، کلوچه و قطاب سازی، تولید پیراشکی و سوخاری است .
35 هزار واحد صنفی قنادی در سراسر کشور فعالیت  دارند
رئیس اتحادیه قنادان تهران با اشاره به اینکه 35 هزار واحد صنفی قنادی در سراسر کشور فعالیت دارند گفت : امروز در سراسر کشور بیش از ۳۵ هزار واحد صنفی قنادی مشغول به کار هستند، که در تهران فقط بیش از ۲۵۰۰ واحد فعالیت میکنند.
بهرهمند در خصوص تأثیر  افزایش قیمت مواد اولیه بخصوص روغن در این کسبوکار گفت: ما درسال جاری شاهد افزایش چشمگیر قیمت مواد اولیه بودیم بهطوریکه میتوان گفت در همه مواد شاهد رشد قیمت بیش از صددرصدی را داشتیم اما باز سعی کردیم شرایط مردم را در نظر بگیریم. بر همین اساس تــنــها ۲۰ درصد افزایش قیمت اعمال کردیم و امیدوارم تا پایان سال دیگر هیچگونه افزایش قیمت نداشته باشیم.
قیمت بالای جعبه به مشکل مشترک
قنادان و مردم تبدیلشده است
وی در خصوص محاسبه نرخ جعبه گفت: سال قبل قیمت هر کیلو جعبه چهار هزار تومان بود و مطابق مصوبه کمیسیون نظارت، قنادان وظیفه داشتند که خالص فروشی انجام دهند و وزن جعبه را از شیرینی کم کنند اما امسال با توجه به افزایش قیمتها قیمت برخی شیرینیها پایینتر از قیمت جعبه شده است.
بهطوریکه از ۱۵ هزارتا ۲۲ هزار تومان آنها را خریداری میکنیم. بر همین اساس با کمیسیون نظارت توافق کردیم که شیرینی با جعبه محاسبه شود.
وی در خصوص فروش شیرینی درسال جاری گفت: قدرت خرید مردم در خرید شیرینی بهطور محسوسی کاهش داشته و ما در تمام نقاط شهر تهران شاهد این کاهش فروش بودهایم وقتی شیرینی که سال قبل قیمت آن ۱۸ هزار تومان بود ولی امسال ۲۳ هزار تومان شده طبیعی است که قدرت خرید مردم کاهش پیدا کند.
ایجاد واحد صنفی در بخش قنادی
منوط به گذراندن دورههای آموزشی است
رئیس اتحادیه قنادان با اشاره به اینکه این اتحادیه اقدام به ایجاد آموزشگاه برای آموزش قنادان و شاغلان این بخش کرده است گفت: هر واحد صنفی که بخواهد مجوز تأسیس قنادی را بگیرد بایستی دورههای آموزشی را در این اتحادیه طی کند ما از آموزش قنادی تا پیشرفته و تخصصی که شامل پخت شیرینی خشک، تر، کیک سازی، دسرسازی و شکلاتسازی است را در این آموزشگاه آموزش میدهیم و عموم علاقهمندان میتوانند در این کلاسها شرکت کنند.
قنادی صنفی پردرآمد و اشتغالزا
رئیس اتحادیه قنادان تهران گفت: با همه مشکلاتی که مردم برای تأمین مایحتاج روزمره زندگی خوددارند، در همین تهران ماهانه بیش از 100تن شیرینی تولید میشود و به فروش میرسد.
وی در ادامه افزود:این عدد و رقم را در مورد همه شهرهای ایران اگر در نظر بگیریم میبینیم که تنها در صنف قنادان مصرف بسیار بالایی به چشم میخورد.
حال اگر شیرینی، شکلات، کیک و کلوچه را هم به این بازار اضافه کنیم، اعداد بسیار بزرگی به دست میآید که نشان از بزرگی این بازار دارد.
شیرینی فروشی با مشاغل بسیاری مرتبط است
بهرهمند در ادامه گفت: تولید فرهای مناسب برای پخت شیرینی و قنادی از زمینههایی است که بازار خوبی دارد . همچنین تولید مواد اولیه آشپزی اعم از آرد و روغن و تخممرغ و قالبهای مختلف و ... از زمینههایی است که بازار خوبی دارد.
وی در پایان اضافه کرد: کیفیت تولید داخلی هم نسبت به مشابه وارداتی کاملاً رقابتی است ونمی توان گفت کموکاست عمدهای در این زمینه به چشم میخورد.
وی در ادامه اضافه میکند: در حال حاضر علاوه بر بازار داخلی به کشورهای حوزه خلیجفارس و حتی کشورهای اروپایی چون دانمارک صادرات داریم.
گفتوگو: لیلا قرنفلی



چاپ | ارسال به ديگران

نشریه بازار کار

خبرنامه

لطفا جهت عضويت و يا لغو عضويت در خبرنامه الکترونيکی بازارکار، آدرس پست الکترونيک خود را وارد نماييد.

نظرسنجی

آیا مایل به شرکت درطرح کارورزی که توسط دولت اعلام شده هستید؟